11 juli 2022 In de media

Enrico Dueñas maakt transfer naar Segunda División


Enrico Dueñas zet een punt achter zijn verblijf bij Vitesse. De 21-jarige aanvallende middenvelder gaat aan de slag in de tweede liga van Spanje. Vitesse heeft namelijk met FC Cartagena overeenstemming bereikt over de transfer van de Salvadoraanse international. Dueñas tekent voor twee jaar in de havenstad aan de Middellandse Zee.

Dueñas was sinds de zomer van 2018 verbonden aan Vitesse, dat hem destijds overnam van Ajax. De offensieve middenvelder maakte op 17 december 2020 zijn officiële debuut in Vitesse 1, in het bekerduel met Willem II. Een dag later tekende hij zijn eerste profcontract. In totaal bleef Dueñas, die nog een half jaar aan FC Eindhoven verhuurd werd, steken op vier optredens in de Arnhemse hoofdmacht. Ondertussen leefde de Almeerder wel zijn Salvadoraanse droom. De zoon van een Salvadoraanse vader en een Finse moeder is inmiddels namelijk twaalfvoudig international van El Salvador.

Technisch directeur Benjamin Schmedes over het vertrek van Dueñas: “Enrico heeft bij ons aangegeven dat hij graag de overstap naar Spanje wilde maken. Natuurlijk speelt daarin mee dat er nog geen perspectief op speeltijd was bij Vitesse. Dat konden wij hem ook nog niet bieden”, aldus Schmedes. “We wensen Enrico het beste voor de rest van zijn loopbaan.”

Vitesse bedankt Dueñas voor zijn inzet en wenst hem veel succes bij FC Cartagena

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: