8 februari 2021 In de media

Enrico Hernandez maakt Eredivisie-debuut bij Vitesse

Vitesse-talent Enrico Hernandez maakte zaterdagmiddag zijn eredivisie debuut voor Vitesse. Hij viel in de 73ste minuut in voor Sondre Tronstad. De jongeling maakte indruk tijdens het restant van de wedstrijd en viel op door de rust van zijn spel en het overzicht.

De aanvaller kwam al in actie tijdens een aantal oefenduels tijdens de voorbereiding, maakt regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie en traint bovendien al geruime tijd mee bij het vlaggenschip.

Hernandez mocht eerder al even aan speeltijd voor de hoofdmacht van Vitesse ruiken toen hij tijdens het bekerduel tegen Willem II in de extra tijd voor Oussama Tannane mocht invallen. Dat gebeurde op de zelfde dag dat hij zijn handtekening onder een profcontract bij Vitesse had gezet.

Enrico Hernandez tekende voor 2,5-jaar. De aanvaller, die sinds drie seizoenen speelt in de Vitesse Voetbal Academie, verbond zich daarmee tot medio 2023 aan de club.

Het in Almere geboren talent speelt sinds seizoen 2018-2019 bij de Vitesse Voetbal Academie, nadat hij de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Arnhem maakte.

Hernandez bezit zowel de Nederlandse als de El Salvadoraanse nationaliteit.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: