5 augustus 2021 In de media

Enrico Hernández tekent bij en wordt verhuurd aan FC Eindhoven

Vitesse heeft dubbel nieuws over Enrico Dueñas Hernández. De 20-jarige aanvallende middenvelder heeft voor één seizoen bijgetekend en staat zodoende tot medio 2024 onder contract in Arnhem, maar zal dit seizoen ook op huurbasis uitkomen voor FC Eindhoven.

Zijn tijdelijke overstap naar Eindhoven stelt Hernández in de gelegenheid om meer ervaring op te doen, nadat hij afgelopen seizoen al mocht proeven aan het grote werk. Zo vierde hij op 17 december zijn officiële debuut tijdens het bekerduel met Willem II en tekende hij een dag later zijn eerste profcontract. Hernández maakte daarna tweemaal zijn opwachting in de Eredivisie en speelde bovendien met El Salvador Onder 23 drie kwalificatieduels voor de Olympische Spelen. De zoon van een Salvadoraanse vader en een Finse moeder, die in Almere geboren is, stroomde in 2018 in bij de Vitesse Voetbal Academie.

“Dit is voor mij een ideaal scenario”, zegt Hernández over het dubbele nieuws. “Ik ben er trots op dat ik mijn contract bij Vitesse met één seizoen heb mogen verlengen. Ik kijk terug op een mooi en leerzaam debuutjaar bij de eerste selectie. Nu wil ik graag de volgende stappen zetten in mijn ontwikkeling. Ik denk dat FC Eindhoven hiervoor een geschikte omgeving is. Mijn doel is om volgend jaar sterker en beter terug te komen bij Vitesse.”

Technisch directeur Johannes Spors: “We zien veel potentie in Enrico. Hij is een creatieve en technisch vaardige speler, waar nog veel rek in zit. Het is goed dat hij in Eindhoven meer vlieguren gaat maken. We zijn ervan overtuigd dat dit een goede stap is voor zowel Enrico als voor Vitesse.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: