17 augustus 2021 In de media

Enzo Cornelisse is klaar voor Europees debuut

Vitesse kampt namelijk met een blessuregolf in de defensie. Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen zijn er donderdag tegen Anderlecht zeker niet bij. En ook het meespelen van Riechedly Bazoer is hoogst onzeker. Hij viel vlak voor rust uit tegen PEC Zwolle en Cornelisse verving hem toen naar behoren.

“Fijn om weer eens in te mogen vallen. Ik krijg niet superveel kansen, dus als je dan mag spelen, moet je het laten zien. Ik heb dat proberen te doen. Lekker om weer speelminuten te pakken. Het was echt een vechtwedstrijd. Het was niet echt mogelijk om te voetballen. Daar gaan we ook zeker naar kijken om dat de volgende keer wel te doen. Maar het is vooral belangrijk dat je deze potten wint. Dan groeit het zelfvertrouwen weer. Dus wij zijn blij.”

Cornelisse start donderdag in de Confererence League tegen Anderlecht mogelijk in de basis. Bij de Belgische club stond zijn vader Tim eind jaren negentig nog onder contract. “Maar dat is niet echt heel bijzonder. We hebben het er verder niet over gehad. Ik ben er klaar voor, dat weet de trainer ook. Ik zie wel wat er gaat gebeuren. Het zou mooi zijn als ik mag spelen. We gaan een mooie overwinning pakken daar.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: