30 april 2021 In de media

Eredivisie CV geeft duidelijk signaal af: ‘Met zijn allen 920 miljoen uitgegeven’

De Eredivisie CV heeft in een statement laten weten dat het verwacht dat er in speelronde 32 weer publiek toegelaten mag worden in de Nederlandse stadions. Namens de Eredivisie CV laat Jan de Jong weten dat de Nederlandse overheid niet voor niets een hele lading sneltesten in heeft gekocht.

Afgelopen weekend zat er voor het eerst sinds tijden weer beperkt publiek op de tribunes, maar daar wordt deze speelronde geen vervolg aan gegeven. Dit tot grote teleurstelling van de Eredivisie CV, die verwacht dat dit in speelronde 32 wel weer mogelijk is. “In Nederland zijn er 400.000 sneltesten per dag beschikbaar. Om die effectief te kunnen inzetten heb je evenementen nodig die het systeem uitproberen, testen en vervolmaken. Het betaald voetbal is daar uitermate geschikt voor”, laat De Jong weten.

Dat er veilig publiek toegelaten kan worden in de Nederlandse stadions, is afgelopen weekend bewezen, zo stelt De Jong. “Wij pleiten er dan ook voor om dat voort te zetten. Deze week lukt niet meer, maar volgende week (speelronde 32) zou wel moeten lukken. De clubs komen nu net lekker op stoom en het zou zonde zijn als dat stilvalt. Niet alleen voor het voetbal, want als het daar goed werkt, kunnen mensen zo ook weer naar het theater, musea, festivals en nog veel meer moois.”

De Jong geeft als afsluiter een advies mee aan de Nederlandse overheid. “Als we dan toch met zijn allen 920 miljoen euro hebben uitgegeven aan sneltesten, laten we er dan vooral gebruik van maken. Juist nu, voordat iedereen gevaccineerd is. Anders is het weggegooid geld”, zo sluit hij af.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: