19 februari 2021 In de media

Eredivisie CV: ‘Handen af van onze Eredivisie-weekenden’

Mocht de UEFA ooit besluiten om Champions League-duels in het weekeinde te organiseren, dan stuit de organisatie op fel verzet van de nationale competities. Dat maakt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong duidelijk in gesprek met VI.

In de nieuwe VI staan we uitgebreid stil bij de nieuwe opzet van de Champions League. Vanaf 2024/25 liggen er hallucinante bedragen op de deelnemers te wachten, een van de gevolgen van het toenemende aantal wedstrijden. Zo spelen clubs straks tien in plaats van zes groepsduels.

Het roept de vraag op wat de volgende stap zal zijn. Hoelang duurt het nog voordat we met het bord op schoot op zondag naar de hymne voor Ajax – Arsenal zitten te luisteren en doordeweeks pakweg PEC Zwolle – FC Utrecht geserveerd krijgen?

Volgens De Jong zou dat het ideale verdienmodel zijn. ‘Want reken maar dat dat lucratief is, al die Champions League-wedstrijden over het weekend uitsmeren. Met nóg meer verschillende aanvangstijden. De laatste jaren hebben we al gezien hoeveel twee kick off-tijden per avond de Champions League hebben doen groeien van twee naar drie miljard euro per seizoen. Dat levert dus enorm extra veel geld op.’

‘Laat staan als je in de weekenden gaat spelen met wel negen of tien verschillende begintijden. Want dat is echt de lijn die we gezamenlijk verdedigen. Hand in hand met alle nationale competities. Niemand uitgezonderd. Dat is the last line of defence. Het zijn ónze weekends. Europees voetbal moet doordeweeks gespeeld blijven worden.’

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: