16 maart 2020 In de media

Eredivisie CV neemt standpunt in over doorgaan EURO 2020

Ook de Eredivisie CV denkt dat verplaatsing van EURO 2020 de enige juiste oplossing is als gevolg van het coronavirus. Directeur Mattijs Manders weet dat er in andere landen dezelfde conclusie is getrokken.
"Het EK moet uitgesteld worden, dat is het meest wenselijke besluit dat de UEFA kan nemen", aldus Manders in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zitten met alle aangesloten leagues in een appgroep, we hebben actief contact met elkaar. En ook met Jacco Swart."

"European Leagues vertegenwoordigt onze stem in de vergadering van de UEFA, de KNVB doet dat vanuit bondsperspectief namens het Nederlandse voetbal. En in de ECA zitten ook Nederlandse clubs", zo legt de directeur van de ECV uit in aanloop naar de conference call van dinsdag.

Manders besluit: "Als de grootste problemen achter de rug zijn, moeten we eerst zorgen dat we de landelijke competities weer opstarten en af krijgen. Met of zonder publiek, dat zien we dan wel. Je kan net als de Japanners over de Olympische Spelen wel blijven volhouden dat het EK gewoon doorgaat, maar we moeten niet wegduiken voor de werkelijkheid. Het wordt vrijwel onmogelijk om het EK in de zomer te houden."

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: