19 maart 2014 In de media

Eredivisie nog drie jaar bij NOS

De samenvattingsrechten van het eredivisievoetbal zijn de komende drie jaar in handen van de NOS. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS woensdag bekendgemaakt.
De overeenkomst gaat over de seizoenen 2014/15, 2015/16 en 2016/17 en geldt voor televisie, radio en internet.

Frank Rutten, baas van Eredivisie Media & Marketing: "De eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor alle livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS. We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen."

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, reageert enthousiast op het nieuws. "Het is mooi om te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de eredivisie bij de NOS blijven. De kijkers, maar ook heel EMM inclusief de clubs en de eredivisie."

Op zondag beginnen de samenvattingen van de wedstrijden om 19.00 uur op televisie. Met het bord op schoot dus.

Champions League

Het verlengen van het eredivisiecontract houdt naar alle waarschijnlijkheid ook in dat de Champions League na komend seizoen bij de NOS zal verdwijnen.
 

NOS

Hoofdsponsor: