29 november 2012 In de media

Eriksen over Vitesse: ‘Titelkandidaat? Dat denk ik wel’

Net als de afgelopen twee seizoenen is Ajax weer bezig aan een inhaalrace. Het verschil met koploper PSV wordt steeds kleiner en bedraagt nu nog maar zes punten.
Zaterdag kan het gat nog kleiner worden, want dan komt de ploeg uit Eindhoven op bezoek in de Arena.

Wilfried Bony
PSV is een serieuze kandidaat voor de titel. Maar Ajax heeft nog andere concurrenten, waaronder Vitesse. De Arnhemmers wonnen van Ajax en afgelopen weekend ook van PSV. Dat geeft volgens Christian Eriksen wel aan hoe goed ze zijn. "Zij hebben ervaring en kwaliteit, hun eigen speelstijl. Wij doen het anders. Zoals Vitesse wordt Ajax nooit," vertelt de Deen aan NU Sport.

Vooral van Wilfried Bony, de spits van Vitesse, is Eriksen onder de indruk. "Het is logisch dat men hem ziet als de beste speler van de eredivisie. Hij is een heel goede spits en maakt veel goals." En daarbij is Bony een goed aanspeelpunt.

Zo’n aanspeelpunt was Danny Hoesen zondag ook tijdens het duel tegen Roda JC. De Limburgse spits begon voor het eerst in de basis. "Dat maakt het voor de rest van de ploeg lekker om te voetballen," vindt Eriksen die zelf al eens als valse spits op het veld heeft gestaan.

Maar om terug te komen op Vitesse. Die ploeg doet het verrassend goed, vindt de Deense international. Of ze het vol kunnen houden, valt nog te bezien. Maar is het wel een titelkandidaat? "Ja," is het antwoord van Eriksen. "Dat denk ik wel."

Ajax / Foto’s SV

Hoofdsponsor: