26 februari 2010 In de media

Ernstige knieblessure velt Sinan Kaloglu (28)

De Turkse aanvaller Sinan Kaloglu heeft donderdagochtend tijdens de training ernstig knieletsel opgelopen. Kaloglu, wiens eerste seizoen in Arnhem wordt kenmerkt door blessures, ging na een kopduel bij de landing door zijn knie heen.

De ernst van de situatie was direct duidelijk en de eerste diagnose van de medische staf van Vitesse werd donderdagmiddag helaas bevestigd door clubarts Hans Frejlach: een gescheurde voorste kruisband van de rechterknie. Dit betekent dat Theo Bos de rest van dit seizoen en een groot gedeelte van zijn tweede contractjaar, niet zal kunnen beschikken over de Turk, die binnen vier tot zes weken wordt geopereerd. Na de operatie zal Kaloglu normaliter een herstelperiode van zes tot negen maanden tegemoet gaan.

De knieblessure komt op het moment dat Kaloglu net weer topfit was. Hij zat afgelopen zondag bij de wedstrijd Ajax v Vitesse voor het eerst dit jaar op de bank bij Vitesse 1. Kaloglu raakte op 11 januari tijdens het trainingskamp van Vitesse in Turkije geblesseerd in een oefenpotje tegen de amateurs van DETO. De enkelblessure die hij aan dat duel overhield, zorgde ervoor dat Kaloglu de eerste competitiewedstrijden in het nieuwe jaar noodgedwongen vanaf de zijlijn moest toekijken. Kaloglu, die na een door blessures geteisterde eerste seizoenshelft, indruk maakte in de wedstrijden tegen Besiktas en Kayserispor tijdens eerder genoemd trainingskamp in zijn vaderland, kreeg na zijn enkelblessure opnieuw te kampen met blessureleed. Nu waren het rugklachten die de goaltjesdief van het veld hielden. Deze blessure viel echter in het niet bij de huidige kwetsuur, die pechvogel Kaloglu lange tijd uit de roulatie houdt.

Hoewel het trieste nieuws donderdag vanzelfsprekend het positieve nieuws overstemde, was er donderdag ook goed nieuws te melden. Wiljan Pluim herstelt voorspoedig van zijn hamstringkwetsuur. De aanvaller wordt nog wel uit de groepstraining gehouden, maar zal naar verwachting – en mits hij komende week geen terugval krijgt – in de volgende speelronde (ADO uit) weer inzetbaar zijn. Dat zou hoofdtrainer Bos goed uitkomen nu de spitsenspoeling met het langdurig wegvallen van Kaloglu dun wordt. Collega-spits Santi Kolk is al twee dagen niet van de partij wegens griep. Hij maakt mogelijk vrijdag zijn opwachting tijdens de ochtendtraining.

Bos kan tegen AZ sowieso weer beschikken over Onur Kaya, die hersteld is van een liesblessure. De rentree van Rogier Molhoek laat nog wat langer op zich wachten. De middenvelder was afgelopen maandag voor nader onderzoek bij dokter Van Dijk in Rotterdam. Uit dit onderzoek bleek, net als eerder in Arnhem, dat een injectie in het geplaagde enkelgewricht soelaas moet bieden. Molhoek werd in december geopereerd en had al fit moeten zijn. Echter, zijn enkel bleef onrustig en pijn bleef opspelen. Een injectie moet dat probleem nu verhelpen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: