12 november 2010 In de media

ESA claimt duizenden euro’s Vitesse

Vitesse zou al ruim twee jaar een betaling voor het huren van de accommodatie van voetbal­club ESA niet hebben voldaan. Het gaat om een bedrag van ‘enke­le duizenden euro’s’ uit 2008. Dat zegt voorzitter Marcel Witjes van ESA.

„Een bedrag van een paar duizend euro is voor ons een hoop geld”, zegt Witjes. „Het is een rekening uit 2008 voor de huur van onze accommodatie. Die heeft Vitesse nooit betaald. Wij vinden dat niet correct.” Vitesse wijst de claim van ESA van de hand. „Er is bij ons niets be­kend van een rekening”, laat woordvoerster Ester Bal namens de club weten. „Wij vinden het ook een raar moment hierover nu aan de bel te trekken.”

De vermeende schuld van Vitesse aan ESA is een van de redenen waarom de grootste Arnhemse amateurclub geen samenwerkings­overeenkomst met Vitesse heeft ge­tekend.
ESA was net als stadgenoot SML, DVV ( Duiven), AGOVV (Apeldoorn), DTS’35 (Ede) en DVS’33 (Ermelo) in gesprek met de profclub over een samenwer­kingsverband.
Vitesse zoekt toenadering tot goed georganiseerde amateurclubs om tijdig talenten te kunnen ontdek­ken en op te pikken. Als tegenpres­tatie biedt de club een ‘ pakket op maat’. Dat kan variëren van trai­ningen geven en trainers opleiden, tot toegang bij thuiswedstrijden.

Met vijf clubs werd op 27 oktober een akkoord getekend, ESA haakte op de valreep af. „ Omdat een aan­tal op- en aanmerkingen van ons niet in de overeenkomst waren op­genomen. Dat bleek een paar da­gen voordat wij het convenant zou­den tekenen. Op deze manier zou het een te eenzijdig verhaal wor­den, waarbij alleen Vitesse voor­deel heeft.” Vitesses algemeen directeur Paul van der Kraan laat via de woord­voerster weten dat hem niets be­kend is over ‘op- en aanmerkingen van ESA’.

Een van de voorstellen van ESA was een oefenduel tegen Vitesse. Volgens Witjes is een samenwer­king tussen Vitesse en ESA, dat de hoogst spelende jeugdteams van Arnhem heeft en jaarlijks toptalen­ten levert aan clubs als PSV, Vites­se, NEC en De Graafschap, niet van de baan. „We zijn niet onwel­willend. Ooit hebben we een sa­menwerkingsverband met De Graafschap gehad, maar we sluiten ons natuurlijk het liefst aan bij Vi­tesse. Ik neem ook aan dat we nog wel om de tafel komen te zitten om de plooien glad te strijken”, al­dus Witjes, wiens broer Flip ­oud-speler van Vitesse - als tech­nisch manager de onderhandelin­gen voert namens ESA.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: