9 augustus 2012 In de media

Eto’o maakt einde aan EL-avontuur Vitesse

Anzhi Makhachkala heeft in de derde voorronde van de Europa League een einde gemaakt aan het Europese bekeravontuur van Vitesse. In het met nog geen 14.000 toeschouwers lang niet uitverkochte Gelredome slaagde Vitesse er niet in de vorige week in Moskou opgelopen 2-0 achterstand goed te maken.
De Arnhemse ploeg verloor opnieuw met 2-0. Samuel Eto’o maakte beide doelpunten voor de ploeg van trainer Guus Hiddink.

Anzhi toonde zich in het aantrekkelijke duel vanaf de aftrap een goed voetballende ploeg. Vooral op het middenveld vonden de spelers elkaar soepel. Dat leverde al na tien minuten de eerste goede mogelijkheid op. Een fraaie dieptepass bereikte Mbark Boussoufa, die ongehinderd richting het doel van Vitesse kon opstomen. Keeper Piet Velthuizen hield hem van het openingsdoelpunt af.

Vitesse ontworstelde zich na een kwartier aan de druk van de tegenstander. In de spits maakte de balvaste Wilfried Bony het de boomlange centrale verdediger Christopher Samba lastig en op de vleugels stichtten ook Renato Ibarra en Jonathan Reis verwarring in de achterste linie van de ploeg van trainer Guus Hiddink. Een Arnhems doelpunt bleef in de eerste helft evenwel uit. De opgerukte Jan-Arie van der Heijden was er nog het dichtst bij.

Na rust sloeg Anzhi al snel toe. Al na drie minuten tekende de tot op dat moment vrijwel onzichtbare Samuel Eto’o voor het openingsdoelpunt. De spits, die een vermogen verdient in de Russische competitie, kreeg daarbij wel de hulp van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia, die de bal bij een sliding hard tegen het been van Eto’o opschoot.

Na dat doelpunt was de spanning weg. Het pleit voor Vitesse dat de ploeg met alleszins aanvaardbaar voetbal bleef strijden voor een goed resultaat. Zelfs nadat de ploeg na een kwartier in de tweede helft Simon Cziommer kwijt raakte. De middenvelder moest na zijn tweede gele kaart van het veld af. Ruim vijf minuten voor tijd bepaalde opnieuw Eto’o de eindstand op 2-0. Hij benutte een strafschop na een overtreding van Kashia. In de slotfase verzuimde eerst Wilfried Bony en daarna invaller Giorgi Chanturia te scoren voor Vitesse.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: