4 augustus 2021 In de media

Europees debuut als hoofdtrainer voor Letsch

Vitesse-trainer Thomas Letsch maakt donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Dundalk FC zijn Europese debuut. De coach van geel-zwart Arnhem kijkt verder dan de ‘dubbel’ tegen de Ieren. “We moeten zorgen dat het niet bij slechts twee wedstrijden blijft.”

‘Hier hebben we een jaar lang voor gevochten’

Hij maakte als assistent trainer van Red Bull Salzburg al eerder Europees voetbal mee, zo werd onder andere Ajax uitgeschakeld, maar nooit als eindverantwoordelijke. “Ik kijk er zeer naar uit, als coach is Europees voetbal natuurlijk ook een doel dat je wilt bereiken”, deelt Letsch met De Gelderlander. “We hebben hier een jaar lang voor gevochten. Nu moeten we ervoor zorgen dat het niet bij slechts twee wedstrijden blijft. We willen de volgende ronde bereiken. Daar heb ik ook vertrouwen in.”

‘Zij zitten al midden in het seizoen’

Dundalk FC is de huidige middenmoter in de Ierse competitie. Letsch is het daar niet meer eens. “Vergis je niet, Dundalk is een zware tegenstander”, waarschuwt Letsch. “Zij zitten midden in het seizoen, hebben al twintig competitieduels gespeeld. En sinds de trainerswissel (in juni, red.) hebben ze slechts één duel verloren.”

Vitesse maakte een ogenschijnlijk moeizame voorbereiding mee. Ook hier is Letsch het niet mee eens. “Je kunt een voorbereiding op meerdere manieren interpreteren”, pareert Letsch. ,,Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik een goede ontwikkeling zie. Zodoende ben ik optimistisch.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: