2 juli 2017 In de media

Even ’terug’ op Nieuw Monnikenhuize

Zaterdagmiddag werd op het terrein van Eendracht de oefenwedstrijd Vitesse – FC Oleksandria (Oekraïne) gespeeld. Vitesse verloor de veredelde trainingspartij met 0-2.
Wat de aanwezige Vitesse-supporters zich misschien niet realiseerden en de jongste generatie waarschijnlijk niet eens weet, is dat menig Vitessenaar zaterdag op de Eendracht-tribune weer even een klein stukje terug op Nieuw Monnikenhuize was.
 
De stoeltjes van het voormalig Vitesse-stadion zijn na de sloop in 1999 verkocht en voor een deel aan de Arnhemse amateurverenigingen gedoneerd. Bij deze verenigingen, waar Eendracht er een van is, hebben de stoeltjes veelvuldig een plek op de zittribunes gekregen.
 
Vitesse beleefde mooie jaren in stadion Nieuw Monnikenhuize (1950-1989/sloop 1999). Vanaf 1954 in het betaalde voetbal waarin het drie keer promoveerde naar de Eredivisie. In de jaren 90 van de vorige eeuw ontving Vitesse verschillende malen Europese clubs in de strijd om de UEFA Cup, waaronder Real Madrid, AC Parma, Werder Bremen, Sporting Lissabon, SC Braga, Derry City, Dundee United, Norwich City en KV Mechelen.
 
Zaterdag namen een aantal Vitesse-supporters weer even plaats op een stukje roemrucht Vitesse-verleden. Misschien wel zonder dat zij het wisten.
 

 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: