11 maart 2010 In de media

Even Onur Kaya zijn op Kids Club Dag

Het is best leuk voor een 10-jarige, zo’n klimwand, of een shirtje gaan beschilderen en het dan lekker door je vader laten doen. Of pannavoetbal op de vloer van GelreDome, waarvandaan de tribune indrukwekkend oprijst.
Maar het allerleukste van de Vites­se Kids Club Dag zijn en blijven de spelers van het eerste elftal. Als coach Theo Bos de spelers in pa­ren heeft opgetrommeld op de cat­walk voor de spelerstunnel begint de tiende Vitesse Kids Club Dag voor de kinderen pas écht.

De vraag wie de populairste Vites­senaar is, is dan al beantwoord.
Santi Kolk, Lasse Nilsson en Piet Velthuizen sluiten gedrieën de rij spelers en krijgen het grootste ap­plaus van de circa duizend kinde­ren plus begeleiders. Het is druk­ker dan ooit, zegt Vitesse.
Als clubtopscorer Nilsson en Kolk en de rest van de selectie al lang van het plankier verdwenen zijn, staat Piet Velthuizen nog handteke­ningen uit te delen. Op de speciale fotokaart, op ballen, op tasjes, op shirts.

De rest van de middag is de keeper overal waar hij gaat om­ringd door een kluwen van kinde­ren en ouders. De kids willen zijn handtekening, de ouders willen een foto van hun kroost met Piet Velthuizen.

Alex Addink uit Westervoort ( 10), gehuld in een blauw keepersshirt, is zo trots als een pauw als hij zich mét een krabbel weer uit het ge­drang worstelt. „Piet Velthuizen is de beste”, vindt hij.
Matthijs van Loenen uit Elst denkt daar anders over. De 11-jarige heeft net aan de voet van de West Tribu­ne een handtekening van het Arn­hemse talent Davy Pröpper be­machtigd, maar zoekt eigenlijk zijn grote held Claudemir.
Pröpper geniet ondertussen van zijn eerste Kids Club Dag als Vites­se- speler. „ Hartstikke leuk”, vindt hij. De 18- jarige Arnhemmer kwam er zelf vroeger ook, zegt hij.
„Maar ik weet er niet zoveel meer van. Ik was nog heel jong.”

De voetbalkermis is ondertussen in volle gang. Voor een knaak kun­nen kinderen penalty’s schieten op een Vitesse-doelman. De op­brengst gaat naar de kankerbestrij­ding. Op een levensgrote elftalfoto kunnen de kinderen zich laten ver­eeuwigen als Onur Kaya, tussen Paul Verhaegh en Lasse Nilsson in.

Trainer Theo Bos bekijkt alle acti­viteiten met een glimlach. „ De Kids Club Dag is voor ons heel leuk om te doen. En het is belang­rijk. Dit zijn de supporters van de toekomst.” Bos roemt het enthou­siasme van de jeugd. „En ik hoef even niet over voetbal te praten.
Dat is ook wel eens lekker.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: