15 september 2014 In de media

Everybody sing a song, Da-u-da, Da-u-da!

Met dat gezang heetten supporters in Supportershome Monnikenhuize spits Abiola Dauda welkom in hun midden. Even daarvoor was de nieuweling bij Vitesse uitgeroepen tot Man of the Match in de wedstrijd tegen Excelsior (3-1).
Temidden van de supporters werd hij daarom in het zonnetje gezet. Het was daarmee Dauda's eerste kennismaking met de huiskamer van de Vitessesupporters.
 
Met de trots van een Afrikaan maar met de koelheid van een Zweed ging Dauda in op de aan hem gestelde vragen. "Ik ben erg blij met de overwinning en de drie punten. Dat was wel een opluchting, maar we wisten wat we kunnen en hielden dan ook het vertrouwen ondanks dat er eerst nog een aantal kansen werden gemist," zo gaf Dauda aan.

Hij speelde daarin zelf een cruciale rol met een perfecte hattrick: "Links, rechts en met het hoofd is inderdaad mooi. Ik denk dat het me vroeger ook wel eens gelukt is. Maar het gaat erom dat we weer zo snel mogelijk in het linkerrijtje staan. Natuurlijk wil ik goals maken maar we moeten vooral winnen."
 

De spits vertrouwt bij het behalen van zijn doelstellingen niet alleen maar op zijn eigen talent, zo weten ook de volgers van zijn twitterpagina. Lachend zegt Dauda daarover: "Ja, ik ben zeker een gelovig mens en geloof dus in God."

Op het podium in het supportershome gaf hij dan ook aan dat het eerst tijd was om de overwinning te gaan vieren. Dat advies namen de supporters zeer zeker ter hand, want het was weer gezellig in het supportershome. Onder de aanwezigen werd het traditionele shirt met handtekening ook weer verloot en konden de winnaar hiervan en supporters met de goalgetter op de foto.
 


Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: