12 februari 2012 In de media

Excellerende Guidetti is ook door Vitesse niet te stoppen

Staat er een maat op John Guidetti? De aanvaller van Feyenoord speelde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse veertien competitiewedstrijden en hij maakte evenzoveel doelpunten.

Zondag maakte hij er nog eens drie bij en daarmee hielp hij zijn ploeg aan de winst tegen een sterk Vitesse. De Arnhemmers waren namelijk zeker niet veel minder dan Feyenoord, maar kwamen slechts tot één doelpunt: 3-1.

Het duel werd begonnen met een oranje bal, maar Feyenoord-coach Ronald Koeman gaf na een minuut of tien aan dat hij liever met een witte bal wilde spelen en dat sorteerde direct effect. Kelvin Leerdam kopte de bal richting het doel van Vitesse-doelman Piet Velthuizen en via de schouder van Guidetti belandde het ding tegen de touwen. Terwijl Vitesse zich meer en meer vastbeet in de wedstrijd kreeg Feyenoord nog geen strafschop toen er hands gemaakt leek te worden, maar werd de bal even later alsnog op de stip gelegd.

Verdediger Frank van der Struijk liep Guidetti omver en de Zweed ontfermde zich zelf over de bal. Strafschoppen miste de jongeling nog niet in dienst van de Rotterdammers en dat deed hij ook nu niet: 2-0. Voor Vitesse, dat zeker niet slecht speelde, werden de vooruitzichten somber: Feyenoord gaf in eigen huis voor het laatst een marge van twee uit handen op 22 oktober 1995, toen Ajax zelfs nog met 2-4 wist te winnen.

Vitesse probeerde dat kunststukje wel na te doen en de Arnhemmers kwamen ook terug in de wedstrijd. Leerdam raakte in zijn eigen strafschopgebied de bal met zijn hand, scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag het uitstekend en gaf zodoende Nicky Hofs de kans om tegen zijn oude club doel te treffen. Sluitpost Erwin Mulder ging bij de elfmetertrap de goede hoek in, maar de inzet van Hofs was hem te machtig: 2-1. Ook na de onderbreking was Vitesse de betere partij en dat leidde tot kleine kopkansen voor de lange spits Mike Havenaar, al had Ruben Schaken zijn ploeg op 3-1 kunnen en misschien wel moeten zetten.

Een geweldige knal van Guidetti werd prachtig gekeerd door Velthuizen, die de bal wel op een presenteerblaadje legde voor de buitenaanvaller. De kans was aan hem niet besteed, want hij werkte het leder de tweede ring van De Kuip in. Niet veel later won Guidetti een kopduel en invaller Sekou Cissé een sprintduel, maar opnieuw kwam Vitesse goed weg (naast). Feyenoord werd sterker, maar er was een uitstekende redding van Erwin Mulder voor nodig om de heerlijke volley van Marco van Ginkel te stoppen. Het was Guidetti die verlossing bracht, door een fraaie pass van Schaken af te ronden.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: