13 maart 2014 In de media

Fair Play-regels dwingen Vitesse te wachten met contracten

Vitesse moet een groot aantal spelers met een aflopend contract in de wachtkamer zetten. Ondanks eerdere toezeggingen zal technisch directeur Mo Allach gesprekken over nieuwe verbintenissen pas later dit seizoen voeren.
Volgens Allach is het vooral een financiële afweging. 'Formeel moeten we voor 1 april laten weten wat we met onze spelers doen. Binnen Vitesse evalueren we onze selectie continu, alleen zijn we richting volgend seizoen wel gebonden aan bepaalde regels. Zo moeten we eerst weten waar we als club financieel precies staan. We hebben te maken met de Financial Fair Play-regels. Pas als dat in kaart is, kunnen we kijken wat we met aflopende contracten gaan doen.'

Dat geldt ook voor de huurlingen van Chelsea. 'We zouden graag eerder beslissingen nemen, maar we zijn gebonden aan de regels', vervolgt Allach. Een opvallende wending, aangezien de Arnhemse directie eerder beloofde deze winter al met spits Mike Havenaar (foto) om de tafel te gaan. Deze afspraak werd opgeschoven. De Japanse aanvalsleider dreigt nu gratis de deur uit te lopen.

Van de achttien spelers die afgelopen zaterdag tot de wedstrijdselectie van Vitesse tegen NAC Breda behoorden, zijn er tien met nog een vraagteken achter hun naam. Van Aanholt, Piazon, Traore en Atsu worden gehuurd van Chelsea, Havenaar, Qazaishvili, Ibarra en Van der Struijk hebben een aflopend contract, terwijl de onderhandelingen met Davy Pröpper stilliggen en doelman Eloy Room niet nog een jaar de bank warm wil houden.
 

VI / Foto SV

Hoofdsponsor: