23 september 2015 In de media

Familiestrijd in de beker

Het bekerduel tussen Heracles en Vitesse is woensdagavond ook een ontmoeting tussen Bosz en Bosz. Vader en zoon. Gino Bosz wil met Heracles ten koste van zijn pa en trainer Peter de volgende ronde bereiken.
Ze hebben al een stilzwijgende afspraak met elkaar gemaakt. Wat de uitslag ook wordt, morgenochtend is er hoe dan ook contact tussen vader en zoon. ,,De winnaar gaat bellen. Pa kan dus een telefoontje van mij verwachten," zo lacht Gino Bosz.

Gino is de 22-jarige zoon van Peter Bosz (51), de trainer van Vitesse, die nog steeds in Almelo woont. En dan is de broer van Gino ook nog eens scout van de Arnhemse club. Hij zit morgenavond op de tribune, net als hun zus.

,,Voetbal, voetbal, voetbal." Gino hoeft niet lang na te denken als hem naar de levensader van het gezin Bosz wordt gevraagd. ,,Ik ben geboren in Rotterdam, toen mijn vader bij Feyenoord speelde. Daarna zijn we naar Japan verhuisd, maar ik was drie, dus daar weet ik niks meer van. Ik heb mijn vader nooit live zien spelen, al voetbalden we wel vaak met hem in de tuin. Ja, hij kon een balletje aardig raken. Mijn moeder heeft zo'n beetje alle wedstrijden van Feyenoord in die tijd opgenomen. Maar mijn pa heeft ons later vooral de beelden van zijn doelpunten laten zien, haha."

Vanavond telt de liefde voor zijn vader 90 minuten lang niet, al weet de verdediger nu al dat hij zijn pa alleen als invaller pijn kan doen. "We winnen alles en Mike te Wierik en Ramon Zomer spelen heel erg goed," zegt hij. "Wie ben ik dan om bij de trainer te gaan zeuren om een basisplaats?"

Van dat soort praatjes moet zijn vader ook niks hebben. Maar dat telefoontje gaat er komen.

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: