31 juli 2011 In de media

Fandag 2011: feestelijke seizoensopening succesvol

De jaarlijkse Fandag ‘Vitesse in de Stad’, op zondag 31 juli, was wederom een succesvolle gebeurtenis. Ruim 10.000 Vitesse-aanhangers waren naar de binnenstad van Arnhem gekomen voor een echt Vitesse-feest.

De Fandag, volgestopt met activiteiten voor jong en oud, was zo voorbij. De middag begon om klokslag 13.00 uur met een optreden van Stetus Kwo. Het plein liep toen al aardig vol. Vanwege de verwachte drukte waren er twee handtekeningensessies ingepland. Twee keer een uur handtekeningen uitdelen door de spelers was maar net genoeg, zodat bijna alle supporters hun verzameling compleet konden maken. Om 15.00 uur, toen het Marktplein inmiddels nagenoeg vol was gelopen, was het tijd voor de spelerspresentatie.

Niet alleen de gehele selectie, zoals deze er op dit moment uitziet, maar ook alle leden van de technische staf werden aan het publiek gepresenteerd. John van den Brom sloot de rij onder luid gejuich van de aanwezige supporters. “Jullie kunnen je niet voorstellen hoe blij mij dit maakt,” sprak de hoofdtrainer/coach iedereen toe. De spelers en stafleden kwamen op in het nieuwe thuisshirt, uitshirt, kleding van the Society Shop en nieuwe fanartikelen.

Zoals aangekondigd kregen de vier beste kandidaten van de DJ Contest de mogelijkheid zich van hun beste kant te laten zien op het hoofdpodium. Aankomende week start de online verkiezing waarbij supporters de nieuwe huis DJ van Vitesse kunnen kiezen. Kijk hiervoor vanaf maandag op Vitesse.nl.

Niet alleen het Marktplein werd goed bezocht. Ook het Jonas Daniel Meijerplein en het Kerkplein waren goedgevuld. Op het eerste plein vooral konden de jonge Vitesse-aanhangers zich uitleven op onder meer springkussens, een rodeo en een zweefmolen. Op het Kerkplein, omgedoopt tot Straatsportplein, werden naast een voetbaltoernooi verschillende sporten en clinics aangeboden door Panna Events en de Gelderse Sportfederatie. Ook deze vielen goed in de smaak.

Tussen 16.30 en 17.00 uur werd de middag afgesloten door een optreden van de Afro Bro’s en MC Tellem. Na nog een groot aantal fotomomenten, voldoende drankjes en afsluitende gesprekjes gingen de spelers en supporters tevreden richting huis. Een geel-zwarte middag die zeer geslaagd genoemd mag worden en voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd, volgende week zondag tegen ADO Den Haag, een mooie start is voor een sportief succesvol seizoen.

Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en daarnaast een dankwoord aan alle medewerkers, vrijwilligers en partijen (waaronder de Supportersvereniging Vitesse, Keizerstaf FM, Panna Events) die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Fotoalbum 1   Fotoalbum 2   De Fandag van Vitesse in beeld

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: