28 januari 2018 In de media

Fankaty Dabo: In dit land moet je de tegenstander te slim af zijn

Fankaty Dabo heeft bij Vitesse de concurrentiestrijd op rechts gewonnen. De huurling van Chelsea blijft bescheiden en waakzaam.
,,Ik weet dat ik niet de top dog ben, de sterspeler”, vertelt hij. ,,Ik ben een back die elke dag weer heel hard moet werken om mee te kunnen."

Dabo (22) voetbalde vorig jaar bij Swindon Town in de League One. Hij leert veel in de eredivisie. ,,Het gewenningsproces kostte me maanden. Te lang, als je het mij vraagt. Maar de stap is gewoon groot. Het niveau van de eredivisie ligt een stuk hoger dan de League One. Dat is fysiek voetbal. In dit land moet je de tegenstander te slim af zijn. Dat is voor mij dit jaar een waardevolle les.”

Diep dal
Dabo is dit jaar door een diep dal gegaan. De eigen goal tegen FC Groningen zal hem zijn hele leven blijven achtervolgen. De beelden zijn de wereld overgegaan.

,,Natuurlijk is dat een forse klap voor mij geweest”, zegt Dabo. ,,Het is voor een voetballer de grootste nachtmerrie. Ik heb met die goal leren leven. Ik zal er nog heel vaak aan herinnerd worden. Maar ik kan er niets mee.”

,,Ik heb me teruggevochten bij Vitesse”, stelt Dabo. ,,Met Julian Lelieveld heb ik hier een topconcurrent. Hij kan ook zo de eredivisie in. Ik wil profvoetballer zijn, dan moet ik ook met teleurstelling omgaan. Er is één stelregel: Ik moet elke dag weer alles geven.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: