26 oktober 2013 In de media

Fans Vitesse vol vertrouwen

Business as usual op het trainingsveld van Vitesse op Pa­pendal vrijdagochtend. De selec­tie bereidt zich voor op het thuis­duel met FC Groningen zondag.
Club heeft een nieuwe eigenaar, aanhang vindt het prima en gaat over tot de orde van de dag.

De groep wordt gadegeslagen door de vaste bezoekers van de training, van wie Geert van Leeu­wen er één is. Dat zíjn club drie dagen eerder is overgenomen door de steenrijke Rus Alexander Tsjigirinski wordt voor kennisge­ving aangenomen. „Daar merken wij niets van”, zegt de Arnhem­mer.

De mening van Van Leeuwen wordt gedeeld door veel fans. Ben Harmsen, bekend in Arnhem van­wege zijn gele Vitesse-scooter, is vol vertrouwen. „Overname? Ach, die man zat er al. Hij was de grote financier van Jordania. Ik maak mij echt geen zorgen. Ik hoop dat het nog beter gaat met de club.”

De sfeer op Papendal is ontspan­nen. Als Vitesse-fotograaf Paul Meima langsloopt, roept Harm­sen: „Heb je geen nieuw pak?”

Meima, draait zich om. „Hoezo”, vraagt hij. „Nou, jullie hebben toch een nieuwe eigenaar”, grapt Harmsen. Meima: „Klopt, maar we blijven dezelfde club. Vitesse blijft Vitesse.”

Supporter John Mus staat even verderop langs het trainingsveld. Ook hij kan goed leven met de aandelenovername. „Het wordt al­leen maar beter nu.” Mus begrijpt wel waarom Tsjigirinski nog niet met de pers heeft gesproken.

„Waarom zou hij? Daar heeft hij toch geen belang bij?” Na een kor­te stilte vervolgt hij: „De media hebben drie jaar lang onderzoek gedaan naar het verleden van Me­rab Jordania. Maar ze hebben niets kunnen vinden. Nu zal Tsji­girinski wel aan de beurt zijn.”

Ook op het veld is de sfeer uitste­kend. Guram Kashia werkt de bal handig achter doelman Piet Velt­huizen en schreeuwt het uit van vreugde. Voor even is hij weer dat kleine jongetje. „ Jááá, Van Per­sie”, buldert hij. Assistent-trainer Hendrie Krüzen doet mee aan het afsluitende partijspel en redt zijn team door de bal van de achter­lijn te halen. De oud-internatio­nal kan het nog steeds.

Voor het eerst dit seizoen traint Vitesse met gele ballen. Nike heeft ze donderdag geleverd en tot het voorjaar zal er met de nieu­we ballen gespeeld worden. Dat is ook zo bij FC Twente en PSV, waar Nike ook de leverancier is.

Harmsen laat vol trots zijn nieu­we T-shirt zien. Het gaat om het NEC-shirt van Theo Janssen; die met dat rood/zwart/groene ko­nijntje dat gepakt wordt door de geel met zwarte adelaar. Vites­se- woordvoerster Ester Bal heeft zich bij de groep gevoegd. Ze ver­telt dat NEC nu ook een dergelijk shirt heeft. Eentje met een afbeel­ding van een ridder op een paard.

Met in zijn hand een steekwapen waaraan Vitesse-adelaar Hertog wordt gespietst. Theo Janssen kon erom lachen, Harmsen niet. „Ik vind het niet grappig”, zegt hij.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: