19 juli 2010 In de media

Fans Vitesse geloven nog in ‘hun’ club

Als je als club genoodzaakt bent om je beste spelers van de hand te doen en daar gezien de financiële perikelen nog geen adequate vervangers voor kunnen worden aangetrokken, dan zal dat bij de fans geen goed gevoel geven.

En zo leek het de afgelopen weken ook. Veel ingezonden brieven in de media, waarvan de strekking duidelijk was: Wat moet ‘onze’ club met deze selectie in de ere divisie. Toch werden de oefenduels tegen de regionale amateurclubs goed bezocht. Maar in de aanloop naar de Fandag, was de organisatie bevreesd voor een (veel) lagere opkomst dan bij de voorgaande editie, toen de club zijn aanhang op de nodige ‘namen’ kon trakteren. Maar opnieuw verrasten de échte fans de beleidsbepalers en selectie aangenaam. 

Het feest kwam wat schoorvoetend op gang, maar gaandeweg steeg niet alleen de temperatuur, maar zeker ook het enthousiasme bij de fans, die zorgden voor veel drukte bij de diverse attracties op het Kerkplein en voor veel sfeer op het drukke Marktplein, waar het echte spektakel rond 14.00 uur begon.
Het was de bekende componist en tekstschrijver en vriend van Vitesse, Emile Hartkamp die het massaal toegestroomde publiek welkom heetteen vervolgens Grad Damen aankondigde. De in een Vitesse shirt gehulde zanger wist precies hoe hij het publiek moest enthousiasmeren en voor moest bereiden op waar zij uiteindelijk voor waren gekomen: de spelerspresentatie.

Vertrouwen bij fans en trainer Bos
Ëén voor één betraden de spelers het podium, schoten een bal in het publiek en namen dankbaar de toejuichingen van hun fans in ontvangst. Aan het geproduceerde volume van de geel zwarte aanhang is vaak hun favoriet af te meten en voor Vitesse betekent dat dat zij er alles aan moeten doen om doelman Piet Velthuizen voor de club te behouden. De afgelopen seizoen zo vaak uitblinkende doelman is veruit de populairste Vitesse speler. Hij zette veruit de meeste handtekeningen, poseerde met heel Arnhem en werd minutenlang toegejuicht. Piet genoot: ,,Mooi hè?! Voor die mensen doe je het allemaal." Toch is de club bang dat de doelman volgend jaar, als zijn contract afloopt, gratis GelreDome verlaat en daarom staat men niet onwelwillend tegenover een verkoop nog voor aanvang van dit seizoen. De fans denken daar duidelijk anders over.

Ook Vitesse trainer Theo Bos is geliefd bij zijn fans en geniet daar zichtbaar van. Toch is ook Bos zich bewust van het feit, dat er aanvulling voor zijn selectie moet komen. ,,Dit is altijd leuk", als hij uitkijkt over de mensenmassa op het Marktplein. ,,Ongelofelijk wat een mensen er toch weer gekomen zijn. Vervolgens blikt hij kort terug en alvast vooruit. ,,Wij hebben een goed trainingskamp achter de rug. Zijn daar blessurevrij uitgekomen. Nu volgen er duels tegen serieuzere tegenstanders (AGOVV, Hibernians en Real Mallorca). Toch moet er nog wel versterking komen, maar daar heb ik goede hoop op. Er wordt achter de schermen druk aan gewerkt."

Hoogenlaag

Hoofdsponsor: