20 juli 2012 In de media

Fans Vitesse houden clubkleuren uit het zicht

Vitesse- supporters heb­ben gisteren voor aanvang van het Europese duel met Lokomtiv Plov­div gehoor gegeven aan het ver­zoek van de eigen club om niet in het geel-zwart de stad in te gaan.
Dit om de als zeer fanatiek staan­de harde kern van Lokomotiv niet te provoceren. Incidenten deden zich niet voor. De Arnhemse fans, in totaal nog geen honderd, ge­droegen zich voorbeeldig.

Vitesse en Plovdiv spraken voor het duel uit de tweede voorronde van de Europa League uitgebreid met officials van de UEFA. Die maakten zich zorgen over de veilig­heid van met name de Arnhemse fans. In het stadion van Litex Lo­vech, waar de ontmoeting plaats­had, ontbreken hoge hekken. Aan­hangers van beide clubs zouden eenvoudig bij elkaar kunnen ko­men. Het stadion van Lokomotiv wordt verbouwd en was daarom niet beschikbaar.

Het bestuur van Lokomotiv beloof­de voldoende politie-inzet. Gistera­vond waren er pakweg 75 met knuppels en schilden bewapende agenten in het stadion. Plovdiv had op 4500 toeschouwers ge­hoopt, maar hooguit 1500 fans, ve­len met ontbloot, getatoeëerd bo­venlijf, hadden de lange autorit van Plovdiv naar Lovech afgelegd.

Gelderlander

Hoofdsponsor: