8 augustus 2018 In de media

FC Basel-fan moet in Arnhem kaartje kopen voor Vitesse

Arnhem ontvangt de naar schatting 500 Zwitserse voetbalsupporters die morgen voor de wedstrijd Vitesse-FC Basel naar de stad komen op de Jansplaats in de binnenstad. Daar wordt een fanzone ingericht.
In de fanzone op het horecaplein kunnen de supporters van FC Basel ook een kaartje kopen voor de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. Beide voetbalclubs treffen elkaar morgenavond om 20.00 uur in GelreDome en volgende week donderdag in het St. Jakob-Park in Bazel.

Over de locatie van het fanplein in Arnhem ontstond verwarring door een mededeling van FC Basel op de eigen website. De club kondigde daar aan dat supporters die het duel in GelreDome willen bijwonen, op de Korenmarkt in Arnhem een kaartje moeten kopen 'in een omringend café/restaurant'.

'Vanwege de korte termijn is het niet mogelijk om tickets direct van te voren in Bazel te kopen', aldus de mededeling van FC Basel. Pas vorige week donderdagavond, na de winst van Vitesse op FC Viitorul Constanta, is duidelijk dat FC Basel en Vitesse elkaar treffen in het Europese toernooi.

De Zwitsers hebben ongeveer 1000 kaarten beschikbaar voor het uitvak van GelreDome. Op basis van overleg met de Zwitserse club verwacht de gemeente Arnhem nu dat rond de 500 aanhangers van de club uit Bazel de reis naar het noorden zullen ondernemen, aldus een woordvoerder gisteren.

De onjuiste mededeling op de Zwiterse clubwebsite wordt op verzoek van de gemeente Arnhem gecorrigeerd, om te voorkomen dat de FC Basel-supporters op zoek gaan naar de Korenmarkt in plaats van de Jansplaats. ,,We hebben geen idee hoe het fout is gegaan", aldus de gemeentewoordvoerder.

Vitesse was al begonnen met de voorverkoop voor morgen en is nu ook gestart met de kaartverkoop voor de uitwedstrijd in Zwitserland. De Arnhemse club heeft de beschikking over 1798 plaatsen in het St. Jakob-Park in Bazel, het grootste stadion van Zwitserland.

De aanhang van Vitesse kan met een busreis van de supportersvereniging mee, maar kan ook met eigen vervoer naar Bazel.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: