17 mei 2023 In de media

FC Groningen-supporters na rookbommen niet welkom in GelreDome tegen Vitesse

ARNHEM – Vitesse ontvangt aankomende zondag geen FC Groningen-supporters in GelreDome. Dat hebben de politie, het Openbaar Ministerie, Vitesse en de gemeente Arnhem in samenspraak besloten. Dit besluit is genomen nadat afgelopen zondag FC Groningen-Ajax al na iets meer dan negen minuten gestaakt moest worden omdat supporters meerdere keren rookbommen op het veld gooiden.

Het ging dit seizoen niet goed bij FC Groningen. De club degradeerde en de supporters kwamen in opstand. Het ging al meerdere keren mis dit seizoen met supporters van FC Groningen en afgelopen weekend tegen Ajax werd de wedstrijd dus al binnen 10 minuten gestaakt. Dat had onder andere huilende kinderen op de tribune tot gevolg.

“En wij willen vooral dat voetbal een volksfeest is. Wij willen bij deze wedstrijd gewoon vaders en moeders met kinderen in het publiek. Wij willen niet meemaken dat de wedstrijd na 10 minuten gestaakt wordt”, zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.

Dat is een van de redenen waarom de supporters niet welkom zijn. De beslissing is ook genomen op basis van informatie van de politie van Groningen en de club FC Groningen. Er valt voor FC Groningen namelijk niks meer te winnen en de politie zegt de ‘harde kern’ van de supporters niet te willen begeleiden.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: