21 september 2021 In de media

FC Groningen trainer Buijs: ‘We zitten in een lastige fase’

Met een midweekse speelronde op het Eredivisieprogramma volgen de competitiewedstrijden van FC Groningen elkaar deze week in rap tempo op. Na het bezoek aan Willem II, zaterdagavond in Tilburg, wacht woensdagavond al weer Vitesse-thuis. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het derde thuisduel van dit seizoen.

FC Groningen wil revanche nemen voor de 2-1 nederlaag tegen Willem II, afgelopen weekend. Tussen beide Eredivisiewedstrijden zit weinig voorbereidingstijd, maar hoofdtrainer Danny Buijs wil daar niets over horen. “Het is een gegeven. We weten al een tijdje dat we deze week drie wedstrijden heel kort op elkaar spelen. We moeten er tegen Vitesse gewoon staan.” Buijs doelt met de derde wedstrijd op het treffen met Ajax van komende zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Vraagtekens

Maar eerst dus het thuisduel met Vitesse. De selectie van Buijs kent nog enkele vraagtekens. “We hebben nog een training te gaan (dinsdagmiddag – red.), dus we moeten nog even afwachten hoe iedereen er voor staat richting morgen. Op dit moment zijn Wessel Dammers, Daleho Irandust, Laros Duarte en Marin Sverko vraagtekens. De rest van de groep lijkt gewoon beschikbaar.”
Buiten een zo groot en fit mogelijke wedstrijdselectie zoekt Buijs naar nóg een element dat in zijn ogen tegen Vitesse heel belangrijk kan worden. “We voelen en hebben altijd de steun van ons thuispubliek, maar tegen Vitesse zullen we dit extra hard nodig hebben. We zitten in een lastige fase en zullen zeker niet alles goed doen, maar als de supporters dat accepteren en massaal achter de ploeg gaan staan, dan kan dat een doorslaggevende factor worden.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: