5 juli 2021 In de media

FC Nordsjaellands prelude vs Vitesse: ‘Een strijd in hoog tempo’

Onze 3F Superliga-ploeg is momenteel verzameld in Delden in Nederland tijdens het gebruikelijke trainingskamp van deze zomer, waar we dinsdag onze eerste van twee trainingswedstrijden zullen spelen. Het gaat om een ​​krachtmeting tegen het Nederlandse Vitesse, dat vorig seizoen als nummer 4 eindigde in de Eredivisie en ook in de bekerfinale stond.

3 x 45 minuten wedstrijd

Frank Hjortebjerg kijkt, zoals gebruikelijk, uit naar de komende krachtmeting, die bij deze gelegenheid over 3 × 45 minuten zal worden gespeeld. Onze assistent-coach verwacht een tegenstander die voor een deel erg op ons lijkt, daarom wordt het waarschijnlijk een testwedstrtijd in hoog tempo.

“Het wordt waarschijnlijk een wedstrijd in een vrij hoog tempo. Ze willen ook hard pushen, en van iets dat doet denken aan een 3-4-3 met vleugelverdedigers. In de opbouw is het ook iets van hetzelfde als bij ons. Ze willen het spel van achter naar voren opbouwen met drie stoppers, die in hun positie misschien iets breder staan dan wij, dus het kan zijn dat we op een andere manier proberen te aanvallen.”

Zoals gezegd maakte Vitesse vorig seizoen deel uit van de Nederlandse top en daarom kijken Frank en het coachingteam uit naar de krachtsverhoudingen voor de krachtmeting van dinsdag. “Velen van ons zijn daar enthousiast over. Vooral onze nieuwe Nederlandse vriend Sam (Feringa). Zijn Nederlandse vrienden hebben hem gevraagd hoe het niveau is, maar het is ook moeilijk voor hem om dat in te schatten, omdat hij ons alleen tegen andere Superliga-teams heeft gezien. Het wordt dus een goede test.”

“Ze hadden vorig seizoen wat spelers met extra kwaliteit, waar het waarschijnlijk de bedoeling is dat ze in deze transferwindow de club gaan verlaten. Of ze spelen, zullen we dus moeten afwachten, maar het zal een goed team zijn.”

De Deen Jacob Rasmussen, die overigens uit Franks geboorteplaats Næsby komt, zit dinsdag waarschijnlijk in de selectie van Vitesse. Deense spelers doen het vaak goed bij de Nederlandse clubs.

Livestream

De wedstrijd begint dinsdag om 15.00 uur! We zorgen voor een livestream van de wedstrijd, die wordt gespeeld op onze trainingslocatie in Delden. Een directe link naar ons YouTube-kanaal: https://bit.ly/3jUgtpU

Vamos! – Laten we gaan!

Bron: FCN / Foto's: SV

Hoofdsponsor: