6 december 2014 In de media

FC Twente zonder Castaignos tegen Vitesse

Voor Twente-spits Luc Castaignos zit het jaar 2014 erop. Als het om wedstrijden spelen gaat tenminste.
Castaignos wordt geopereerd aan zijn rechteroog en kan zodoende niet meer in actie komen voor Twente in de laatste vier duels van dit jaar.

Castaignos, die dit seizoen al negen keer scoorde voor de club uit Enschede, liep de blessure op in het competitieduel met FC Dordrecht. Hij kreeg een vinger in zijn oog van Funso Ojo en werd tien minuten voor tijd gewisseld. Vervolgens kwam de spits van Twente nog wel in actie tegen PEC Zwolle (twee doelpunten) en FC Groningen (één doelpunt).

Na onderzoek in het ziekenhuis bleek echter dat een operatie noodzakelijk was. Die operatie is inmiddels uitgevoerd. Castaignos mist de competitieduels tegen Vitesse, PSV en Willem II en het bekerduel met De Graafschap. "Het is frustrerend om er in deze fase niet bij te zijn", zegt Castaignos op de website van de club. "Ik heb helaas geen keuze en moest deze operatie ondergaan. Ik richt me nu op de tweede seizoenshelft, dan zal ik er weer staan."

Ook de trainer van FC Twente, Alfred Schreuder, baalt. "Het is erg vervelend voor Luc, maar zeker ook voor de ploeg, dat hij er de komende vier wedstrijden niet bij is. Als je zo vlak voor de winterstop je topscorer moet missen, dan mag je best van een forse aderlating spreken. Het is nu zaak dat Luc goed herstelt en dat het team laat zien zijn gemis goed op te kunnen vangen."
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: