27 november 2011 In de media

FC Twente kan Arnhemse muur niet slopen

Omdat AZ en PSV eerder in het weekend al hadden gewonnen was het voor FC Twente zaak om niet verder achterop te raken.
De ploeg van trainer Co Adriaanse zette het bezoekende Vitesse met de rug tegen de muur, maar slaagde er niet in een bres te slaan in de defensie van de Arnhemmers. De Tukkers, die de laatste 41 wedstrijden tot scoren kwamen, eindigden het duel wel met een enorm offensieve ploeg maar niet met doelpunten.

FC Twente zette in de openingsfase veel druk naar voren en Vitesse trok zich gewillig terug. De bezoekers, die Twente de bal rustig lieten rondtikken, kregen na bijna twintig minuten spelen zelfs de grootste kans tot op dat moment. De levensgevaarlijke Wilfried Bony ontsnapte even aan de aandacht, maar Peter Wisgerhof onderschepte en wilde de bal terugspelen op Nikolay Mihaylov. Bony was echter eerder bij de bal en wipte het leder over de doelman in het zijnet.

In de verder teleurstellende eerste helft waren de beste kansen voor FC Twente. Luuk de Jong was bewaker Tamás Kalas even kwijt maar maaide langs de bal, terwijl Nacer Chadli een fraaie individuele actie niet af wist te ronden. Vitesse-trainer John van den Brom gaf zijn troepen, vermoedelijk met de afstraffing tegen Feyenoord nog in het achterhoofd, ook na de pauze niet de opdracht veel naar voren te gaan.

Het machteloze Twente probeerde het wel, maar kon geen bres slaan in de stugge Vitesse-verdediging. Toen Chadli maar weer eens de vuisten van Piet Velthuizen had getest begon het publiek te roepen om Marc Janko. De van een blessure herstelde aanvaller begon aan zijn warming-up en kwam niet veel later ook binnen de lijnen. Het ingezette opportunistische spel van Twente leidde niet tot echt grote kansen. De Jong was wel een keer gevaarlijk met een kopbal, Janko was met zijn lengte een continue dreiging, maar Vitesse-sluitpost Velthuizen stond zijn mannetje.

De frustraties van het publiek sloegen over op het veld. De spelers van de thuisploeg betwistten iedere beslissing van scheidsrechter Ruud Bossen, maar gingen er niet veel beter door spelen. Adriaanse bracht nog een extra aanvaller en kwam met Emir Bajrami op de proppen, maar dat maakte geen verschil meer. Vitesse kreeg in de counter zelfs kleine kansjes om drie punten te stelen, maar dat bleef Twente bespaard.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: