12 februari 2011 In de media

FC Twente wil weer aan kop komen

Door een overwinning op Vitesse hoopt FC Twente de koppositie in de Eredivisie te veroveren. De Tukkers wacht op papier een eenvoudiger opponent, namelijk Vitesse dat veertiende staat. Uit de laatste twee wedstrijden werden door de Arnhemmers echter wel vier punten behaald.
Het aanstaande duel tussen FC Twente en Vitesse is het tweede onderlinge duel dat in de Grolsch Veste wordt gespeeld dit seizoen. Eerder troffen beide clubs elkaar in het bekertoernooi. De Enschedeërs wonnen dat duel overtuigend met 5-0. Sinds die wedstrijd heeft de regerend landskampioen zich als team nog verder ontwikkeld. Tegenstander Vitesse heeft zich inmiddels echter ook behoorlijk versterkt. Zaterdag zal moeten blijken in hoeverre de Tukkers nog de bovenliggende partij zijn.

Nieuw veld

Ook in Enschede heeft het veld ernstig te lijden gehad onder de barre weersomstandigheden. Dermate zelfs dat de mat onbespeelbaar was geworden. Afgelopen week is er daarom een nieuw veld aangelegd. Het is te verwachten dat de Tukkers op het nieuwe veld weer het vertrouwde combinatievoetbal kunnen spelen. Om een nieuwe titel te kunnen veroveren is ieder detail van groot belang en dus ook een goed bespeelbaar veld. Wie zaterdag nog niet op het nieuwe veld zullen verschijnen, zijn de geblesseerden Dwight Tiendalli, Marc Janko en Nicky Kuiper. Zonder hen, maar met neo-international Luuk de Jong zal FC Twente op jacht gaan naar de overwinning.

Weg omhoog vervolgen

Dat de ambities hoog zijn bij Vitesse is inmiddels bekend. De positie van FC Twente moet in de komende jaren een doelwit worden voor de Arnhemmers. Vooralsnog bedraagt het gat op de ranglijst echter 25 punten. De doelstelling voor het huidige seizoen is dan ook een stuk bescheidener. Trainer Albert Ferrer moet voorlopig nog angstvallig naar beneden kijken op de ranglijst. Op drie punten volgt namelijk Excelsior dat zestiende staat en daarmee een plaats voor de play offs om promotie/degradatie bezet. Het ontlopen van deze play-offs lijkt in Arnhem voorlopig het voornaamste doel te zijn. De afgelopen twee weken is er voorzichtig vooruitgang geboekt. De 5-2 overwinning op Roda JC en het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord zorgden in ieder geval voor punten in plaats van louter gesproken ambities.

Sterke linkerflank

De selectie van Vitesse is aan vele veranderingen onderhevig geweest. Momenteel lijkt er een vast geraamte te staan en lijkt Ferrer gestopt te zijn met zijn wekelijkse tombola van wisselingen. Uitblinkers in de Arnhemse formatie zijn Ismaïl Aisatti en Nemanja Matic. Zij laten de laatste weken zien over uitstekende technische en creatieve kwaliteiten te beschikken. Met de Japanse back Yasuda vormen zij de linkerkant bij de Arnhemmers. In Enschede moet duidelijk worden of Aisatti en Matic ook tegen een topploeg weten uit te blinken en hun team naar een goed resultaat kunnen leiden.

Goal

Hoofdsponsor: