19 februari 2012 In de media

FC Twente wint bij Vitesse

Via Vitesse heeft FC Twente zich weer bij de kandidaten voor de titel gemeld. Het elftal van coach Steve McClaren won zondag ruim in het Gelredome, 4-1.
De achterstand op de koplopers PSV en AZ werd teruggebracht tot 3 punten. Bovendien heeft FC Twente nog een wedstrijd bij De Graafschap tegoed.

Na zes minuten kwam FC Twente op voorsprong. In eerste instantie haalde Guram Kashia een inzet van Luuk de Jong van de lijn. Ola John pikte de bal op en bediende vervolgens Leroy Fer. De oud-Feyenoorder knalde de bal hard achter Piet Velthuizen in het Arnhemse doel.

Daarna waren er mogelijkheden voor de thuisclub. Wilfried Bony, terug van een avontuur met Ivoorkust in de Afrika Cup, schoot buiten bereik van keeper Nikolai Michailov op de buitenkant van de paal. Later kreeg de spits wellicht ten onrechte geen strafschop van scheidsrechter Pieter Vink, nadat Peter Wisgerhof hem omver trok. Na en aardige combinatie met de alom aanwezige Bony schoot Kashia net naast.

Voor FC Twente waren er in het eerste deel nog twee aardige mogelijkheden om verder uit te lopen. Een hard schot van Nacer Chadli werd ternauwernood nog verwerkt door Velthuizen. John, vrijgespeeld door de opkomende back Roberto Rosales, tikte de bal net voor het doel langs.

In de 65e minuut liep FC Twente verder uit. Vitesse-verdediger Tomás Kalas liet de bal onder zijn voet doorglippen en gaf De Jong daarmee vrije doortocht naar Velthuizen. Met een fraai ‘stiftje’ rondde de Twentse topschutter af.

Vitesse had niet meer de kracht aan te zetten voor een eindsprint. Vrij moeiteloos liep FC Twente daardoor verder uit. John, enkele dagen eerder al de held bij de winst in de Europa League bij Steaua (1-0), schoot uit moeilijke hoek raak na een pass van Chadli.

Tegenvaller voor het team uit Enschede was de rode kaart die Wisgerhof in de slotfase kreeg. Hij hield de doorgebroken Bony vast. De spits miste vervolgens de toegekende strafschop. Na een aardige solo was Chadli nog goed voor 4-0. Mike Havenaar scoorde nog voor Vitesse.

Telegraaf

Hoofdsponsor: