24 april 2011 In de media

FC Utrecht loopt na rust weg bij Vitesse

FC Utrecht heeft de achtste plaats in de Eredivisie weer overgenomen van Heracles Almelo. De Domstedelingen hielden door een goede tweede helft drie punten over aan de wedstrijd tegen Vitesse: 4-2.

Het plan was dat FC Utrecht voor eigen publiek agressief zou beginnen. Dat lukte aanvankelijk niet. Wellicht onder de druk van het ,,moeten” winnen slaagde FC Utrecht er niet in tempo te maken, laat staan de tegenstander vast te zetten. Het warme weer was evenmin in het voordeel van het team dat het spel wilde maken. Eigenlijk kwam Vitesse, dit seizoen bepaald niet sterk in uitwedstrijden, nauwelijks in de problemen.

FC Utrecht, met Dries Mertens op de bank, kwam in het eerste deel niet veel verder dan een aardig schot van Frank Demouge. De spits, net op tijd fit geraakt om te spelen, schoot na twintig minuten net naast. Vitesse had zelfs iets meer mogelijkheden. Marco van Ginkel stuitte van dichtbij echter op de Utrechtse doelman Michel Vorm. Verder was er nog een aardige poging van Ismail Aissati. Zijn schot verdween in de handen van Vorm.

Na de hervatting zette Du Chatinier alsnog alsnog Mertens in. Meteen ontbrandde de wedstrijd in het voordeel van FC Utrecht. Door een schot van Nana Asare van richting te veranderen zorgde Michihiro Yasuda met een eigen treffer voor de 1-0. Amper een minuut later maakte Mertens er na een individuele actie 2-0 van.

De beslissing leek gevallen, maar Vitesse sloeg snel terug. Amper twee minuten na de score van Mertens was het alweer 2-1. Kashia kon na een hoekschop geheel vrijstaand inkoppen. Kennelijk stonden de Utrechtse verdedigers nog na te genieten van de succesvolle Utrechtse fase even eerder. Het was een kortstondige opleving van de Arnhemmers.

Even later zorgde Kevin Strootman met een fraai schot voor 3-1. Frank Demouge kopte daarna de 4-1 binnen. Adnane Tighadouini bepaalde de eindstand op 4-2.