24 april 2011 In de media

FC Utrecht minst slechte in foutenfestival

Prima temperatuur, stralende zon en ruim twintigduizend toeschouwers. De spelers maakten er echter helemaal niets van zondagmiddag. FC Utrecht was de minst slechte en pakte de volle winst: 4-2. Positief: het scorende debuut van A-junior Adnane Tighadouini.

Over de eerste 45 minuten kunnen we kort zijn. Beide ploegen speelden, ondanks de hoge temperatuur, in een veel te laag tempo en wisten vrijwel niets te creëren. De thuisploeg kreeg in de beginfase enkele corners en vrije trappen, maar vrijwel elke bal eindigde in niemandsland. De grootste kans was voor Frank Demouge, die de bal zomaar in de voeten geschoven kreeg van Yasuda.

Vitesse kreeg in de 17e minuut een uitstekende kans. Guram Kashia kopte een corner goed in, maar zijn inzet werd geblokt. In de rebound kreeg Marco van Ginkel eveneens een flinke mogelijkheid de stand naar 0-1 te tillen, maar slechts een corner was het resultaat. Na rust openden beide ploegen hetzelfde en de supporters begonnen al ‘slaap kindje slaap’ te zingen. Juist op dat moment sloeg FC Utrecht toe door tweemaal binnen 60 seconden te scoren. Het oude liedje – het liedje van de Utrecht fans sloeg helaas op de Arnhemmers – herhaalde zich weer voor de ploeg van Albert Ferrer en ook vandaag in Utrecht ontbeerde het de ploeg aan ruggengraat.

Guram Kashia leek de ploeg nog terug in de wedstrijd te koppen (’54), maar door fouten aan Arnhems zijde werd ook deze uitwedstrijd een ruime nederlaag geleden. Het was zondagmiddag een foutenfestival van beide kanten waarin de thuisploeg de minste fouten maakte. Met name de inbreng van Driest Mertens na rust brak het duel op. Vitesse acteerde zonder enige overtuiging en bezieling. Ook nu weer brak de ploeg na een tegentreffer en kreeg FC Utrecht het juiste zetje in de rug. Jammer, ook gezien het bedroevende spel van de thuisploeg in de eerste helft.

Enige lichtpuntje was het spel van Adnane Tighadouini. De A-junior maakte na rust zijn debuut voor de geel-zwarten en de rechtsbuiten luisterde zijn optreden op met een prima doelpunt.