2 november 2014 In de media

Feiten en weetjes FC Utrecht vs Vitesse

In de aanloop naar de elfde speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en Vitesse tegenover elkaar in De Galgenwaard (aftrap 12.30 uur).
FC Utrecht favoriete tegenstander van veel scorend Vitesse.

● FC Utrecht speelt voor de dertigste keer een Eredivisiewedstrijd thuis tegen Vitesse. Zestien keer was er winst voor de thuisploeg (G5, V8).

● Utrecht won slechts één van de laatste zes Eredivisieduels met Vitesse (thuis en uit – G1, V4).

● Vitesse won vaker van FC Utrecht (dertig keer) dan van elk ander team in de Eredivisie.

● FC Utrecht kan voor het eerst in ruim vijf jaar (april 2009) drie thuisduels op rij verliezen in de competitie.

● FC Utrecht kreeg dit Eredivisieseizoen vijf goals tegen in de negentigste minuut of later; drie meer dan ieder ander team.

● Utrecht had vorig seizoen onder leiding van Jan Wouters gemiddeld 44 procent balbezit in de Eredivisie; dit seizoen ligt het percentage voor de ploeg van Rob Alflen op 54 procent.

● Ruud Boymans kan de eerste FC Utrecht-speler worden die in vijf opeenvolgende competitieduels scoort sinds Dirk Kuijt in maart 2003.

● Tommy Oar is de Eredivisiespeler met de meeste assists dit seizoen (zes); de Australische international gaf er nooit meer dan zes in één Eredivisieseizoen.

● In de laatste vier Eredivisieduels van Vitesse vielen in totaal 24 doelpunten (achttien voor, zes tegen).

● Vitesse heeft al achttien competitieduels op rij de nul niet gehouden; de langste reeks ooit voor de Arnhemmers in de Eredivisie.

● De Gelderse ploeg scoorde in zijn laatste twee uitduels minimaal vier keer (FC Dordrecht 2-6 en Willem II 1-4) , wat uniek is in de historie van Vitesse.

● Vitesse-middenvelder Marko Vejinovic is de op dit moment de meest waardevolle speler van de Eredivisie met zes goals en drie assists.

● Vitesse is de ploeg in vorm, de Arnhemmers pakten veertien punten uit hun laatste zes duels.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: