12 mei 2021 In de media

Feiten en weetjes Fortuna Sittard vs Vitesse (Seizoen 2020|2021)

In de een-na-laatste speelronde 33 neemt Vitesse het op tegen Fortuna Sittard. Hier zijn wat feiten en statistieken die gaan over deze wedstrijd.

In de voorlaatste speelronde van de Eredivisie staat Vitesse er goed voor. De club heeft de vierde plek volledig in eigen hand. Met nog twee speelrondes te gaan en vijf punten voorsprong op Feyenoord kan Vitesse als het wint donderdag definitief vierde worden, waardoor de Arnhemmers de voorrondes van de UEFA Europa Conference League in gaan.

Keeperstrainer Rein Baart komt deze donderdag terug in Sittard, waar hij van 2002 tot en met 2005 heeft gespeeld. Baart speelde in totaal 95 wedstrijden voor Fortuna Sittard.

Eerder dit seizoen speelde Vitesse in Arnhem tegen Fortuna Sittard. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Vitesse. De doelpunten werden gemaakt door Oussama Darfalou (72’) en Armando Broja (84’).

Van de laatste elf ontmoetingen tegen Fortuna Sittard verloor Vitesse maar 1 keer (6x winst 4x gelijk 1x verlies). In totaal werd er in deze elf ontmoetingen met de Limburgers 25 keer gescoord door Vitesse.

In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd in het seizoen 2020|2021 maakte Enzo Cornelisse zijn basisdebuut voor Vitesse. De balvaste centrale verdediger speelde de hele wedstrijd uit en staat nu al op vier basisplaatsen in dit seizoen.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: