20 februari 2021 In de media

Feiten en weetjes over PSV – Vitesse (Seizoen 2020-2021)

In speelronde 23 van de Eredivisie speelt Vitesse zondag 21 februari om 16.45 uur zijn wedstrijd tegen PSV in het Philips stadion. Hieronder enkele feiten en cijfers die horen bij deze wedstrijd.

  • Eerder dit seizoen won Vitesse in Arnhem met 2-1 van PSV. Jacob Rasmussen (9′) en Loïs Openda (54′) scoorden voor Vitesse en Olivier Boscagli (50′) maakte de goal voor PSV. Deze wedstrijd op 25 oktober 2020 betekende de eerste overwinning van Vitesse op PSV in het Gelredome.
  • De laatste uitzege van de Arnhemmers tegen PSV dateert van 7 december 2013, toen het maar liefst 2-6 werd. Vitesse is één van twee clubs die zes keer scoorden in een uitduel bij PSV in de Eredivisie, naast FC Twente (2-6 in 2012).
  • In een oefenwedstrijd eerder dit seizoen speelde Vitesse al een keer tegen PSV in Einhoven. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Er werd gescoord door Danilho Doekhi (6’) en Cody Gakpo (52’). Het was de vijfde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op dit seizoen.
  • We komen zondag een oude bekende tegen. Marco van Ginkel maakt dit seizoen namelijk onderdeel uit van de PSV-selectie. De 29-jarige middenvelder doorliep de hele Vitesse Voetbal Academie en debuteerde in 2010 op 17-jarige leeftijd in de Eredivisie. Van Ginkel werd in juli 2013 verkocht aan Chelsea. De middenvelder speelde in totaal 93 wedstrijden voor Vitesse.
  • Op zondag 21 februari zien we ook Raimond van der Gouw weer terug. De oud speler en keeperstrainer van Vitesse maakte vorig seizoen de overstap naar PSV als keeperstrainer. Van der Gouw speelde in totaal 258 wedstrijden voor Vitesse en was jarenlang onderdeel van de Arnhemse technische staf.
  • Ook Armando Obispo komen we zondag 21 februari tegen. De linker centrale verdediger speelde vorig seizoen als huurling voor Vitesse. Obispo speelde in totaal 26 wedstrijden voor Vitesse.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: