9 april 2016 In de media

Feiten en weetjes over Vitesse vs ADO Den Haag

In de aanloop naar de 30ste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Vitesse en ADO tegenover elkaar (aftrap 19.45 uur).
● Vitesse verloor slechts drie van de achttien thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag in de Eredivisie (W10, G5) en is ongeslagen in de laatste zes ontmoetingen in Arnhem.

● ADO Den Haag hield aan de laatste negen Eredivisie-duels in Gelderland slechts drie punten over (G3, V6).

● Vitesse wist slechts één van de laatste vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie te winnen (G2, V2).

● Vitesse scoorde in de laatste zes Eredivisie-duels slechts twee keer voor de 70e minuut, maar wel zes keer in de laatste twintig minuten.

● Vitesse had in de laatste elf competitieduels telkens meer balbezit dan de tegenstander, maar won slechts drie duels in deze reeks (G3, V5).

● Bij aanvang van de winterstop stond Vitesse (5de) vijf plaatsen boven ADO, maar in een ranglijst op basis van 2016 staan de Hagenaars (6de) juist vijf plaatsen boven de Arnhemmers.

● Alleen Hakim Ziyech (51) creëerde dit seizoen meer kansen uit spelhervattingen dan Lewis Baker (37) en Edouard Duplan (36).

● ADO Den Haag won dit seizoen slechts één van de eerste zeven uitwedstrijden (G2, V4), maar boekte in de zeven daaropvolgende uitduels vier zeges (G1, V2).

● ADO kreeg dit seizoen meer doelpunten tegen in het laatste kwartier (12) dan in elk ander kwartier van de wedstrijd.

● Mike Havenaar staat op zestien goals en assists (13 treffers, 3 assists), een evenaring van zijn beste Eredivisie-seizoen (11 doelpunten en 5 assists in 2012/13 voor Vitesse).

● Valeri Qazaishvili scoorde 10 maal voor Vitesse en staat op 2 assists.
 

VI – Opta Sports / Foto’s SV

Hoofdsponsor: