26 februari 2021 In de media

Feiten en weetjes over Vitesse vs VVV-Venlo

In speelronde 24 van de Eredivisie speelt Vitesse op zaterdag 27 februari om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Hieronder enkele feiten en cijfers die horen bij deze wedstrijd.

Sinds de invoering van het betaald voetbal, verloor Vitesse slechts twee van de 25 thuisduels met VVV-Venlo in alle competities (W17-G6-V2). Alleen op 12 mei 2013 (0-1) en op 29 februari 2008 (1-3) pakten de Limburgers in Arnhem de volle buit. Beide keren in de Eredivisie.

Vorig Eredivisie-seizoen won Vitesse het thuisduel met VVV op 22 december 2019 met 3-0. Riechedly Bazoer (27′), Tim Matavz (30′) en Bryan Linssen (71′) maakten de Arnhemse goals. Bij zowel Vitesse (Joseph Oosting, na vertrek Leonid Slutskiy) als VVV-Venlo (Jay Driessen, na vertrek Robert Maaskant) zat er een interim-trainer op de bank. Edward Sturing werd bij Vitesse na de winterstop de nieuwe coach.

Thomas Bruns en Oussama Darfalou speelden vorig seizoen vanaf de winterstop allebei voor VVV-Venlo. De twee spelers die onder contract staan bij Vitesse, werden verhuurd aan de club uit Limburg. Thomas Bruns speelde daar zes wedstrijden. Oussama Darfalou speelde acht wedstrijden en scoorde daarin drie keer.

Naast dat Darfalou trefzeker was voor de club uit Venlo, scoorde hij ook tegen ze. Dat deed hij op 15 december 2018. De spits scoorde in de 80ste minuut met de hak en besliste hiermee de wedstrijd. Vitesse was door deze goal met 2-1 te sterk voor VVV-Venlo.

Het is niet voor de eerste keer dat Vitesse onder leiding van een Duitse hoofdtrainer tegen VVV-Venlo speelt. In seizoen 1993|1994 zagen ruim 5500 toeschouwers op Nieuw Monnikenhuize, de ploeg onder leiding van hoofdtrainer Herbert Neumann met 4-0 winnen van de Limburgers. Philip Cocu, Willem Korsten, Bart Latuheru en Hans Gillhaus scoorden deze middag.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: