12 april 2014 In de media

Feiten en weetjes SC Cambuur vs Vitesse

In de aanloop naar de 32ste speelronde in de Eredivisie duikt VI in de statistieken. Zaterdagavond staan SC Cambuur en Vitesse tegenover elkaar in het Cambuur Stadion (aftrap 19.45 uur).
● Vitesse verloor uit en thuis nog nooit van SC Cambuur in de Eredivisie (W6, G3).

● SC Cambuur scoorde slechts één keer in zijn laatste drie duels. De teller komt daarmee op twaalf duels waarin de ploeg niet scoorde (38 procent van de gespeelde duels, het hoogste percentage van de alle clubs).

● SC Cambuur is bezig aan zijn beste Eredivisieseizoen ooit. De ploeg verzamelde na 31 duels 36 punten, vier meer dan het oude clubrecord uit 1998/99, toen verzamelden de Leeuwarders 32 punten na 34 duels.

● Vitesse is bezig aan een slechte reeks in de Eredivisie: vier duels zonder winst (V2, G2). In de periode januari/februari 2014 had de ploeg ook een dip met vijf duels zonder zege (V2, G3).

● In de laatste dertien seizoenen was Vitesse slechts één keer vaker trefzeker dan de huidige 59 treffers na 31 duels (63 in 2012/13).

● Indien SC Cambuur wint van Vitesse en RKC laat punten liggen tegen PEC Zwolle, dan is de ploeg verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie.

● Vitesse gaat slordig met de kansen om getuige de vijftiende plek in het efficiencyklassement van VI: 59 goals op 489 doelpogingen geeft een rendement van 12,07 procent.

● Vitesse scoorde dit Eredivisieseizoen al veertien goals van buiten het strafschopgebied, terwijl Cambuur er slechts vier tegen kreeg van buiten de zestien (het minste aantal na Ajax met drie).

● SC Cambuur is de minst scorende en minst efficiënte ploeg van de Eredivisie: 34 goals op 305 doelpogingen geeft een rendement van 11,15 procent.

● Lucas Piazon is nog steeds de meest waardevolle speler van Vitesse met elf goals en acht assists. De Chelsea-huurling maakte echter zijn laatste treffer op 21 december 2013 (Heracles 2-2) en was in 2014 nog bij geen enkele Vitesse goal betrokken.

● Vitesse staat momenteel op de vierde plek in de Eredivisie, de hoogste eindnotering van de ploeg was de derde plek in het seizoen 1997/98 (toen achter PSV en kampioen Ajax).

● SC Cambuur staat na 31 duels op de twaalfde plek in de Eredivisie. De hoogste eindklassering ooit van de Leeuwarders in de Eredivisie is de veertiende stek in het seizoen 1992/93.
 

 
VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: