25 oktober 2014 In de media

Feiten en weetjes Vitesse vs NAC

In de aanloop naar de tiende speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Vitesse en NAC Breda tegenover elkaar in Gelredome (aftrap 18.30 uur).
● Vitesse won dertien van de voorgaande 24 thuisduels met NAC Breda in de Eredivisie (G6, V5).

● NAC pakte twee punten uit zijn laatste vijf trips naar Arnhem (G2, V3) en boekte in maart 2009 zijn laatste zege in de Gelderse hoofdstad (0-3).

● Vitesse won zijn laatste vijf Eredivisieduels met NAC Breda (thuis en uit) en hield in drie wedstrijden daarvan de nul.

● De Arnhemmers verloren slechts een van hun laatste elf thuiswedstrijden in de Eredivisie (W4, G6).

● Met 24 doelpunten in de eerste negen Eredivisie-duels heeft Vitesse het clubrecord uit de jaargang 1997/98 geëvenaard. In dat seizoen kroonde de Griekse spits Nikos Machlas zich tot Eredivisie- én Europees topscorer met 34 goals.

● De huidige aanvalsleider van Vitesse, Abiola Dauda, was dit seizoen gemiddeld elke 54 minuten bij een Eredivisie-doelpunt betrokken (vijf goals, drie assists).

● Peter Bosz won als coach acht van de laatste negen Eredivisie-wedstrijden tegen NAC Breda (G1).

● NAC boekte één zege in zijn laatste tien uitwedstrijden en verloor zes van de laatste zeven duels buitenshuis.

● De laatste keer dat de Bredanaars meer dan één doelpunt maakten in een uitduel in de Eredivisie was op 1 februari van dit jaar (1-2 zege bij Heracles Almelo).

● Isak Ssewankambo (27 februari 1996) is de jongste speler in de Eredivisie die dit seizoen alle negen duels in de basis begon.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: