7 januari 2011 In de media

Felixdaal blijft , Stevanovic hoopt op verlenging

Bij geen andere Eredivisieclub zal het in januari zo druk zijn als bij Vitesse. Ook voor de huidige spelersgroep vallen er deze maand beslissingen. Onder de spelers van wie het contract in 2011 afloopt, zitten Gino Felixdaal en Dalibor Stevanovic.

Felixdaal mag langer blijven, terwijl Stevanovic nog moet wachten. Dit melden hun zaakwaarnemers aan Goal.com.

Optie gelicht
De 21-jarige verdediger Felixdaal was vorig seizoen goed voor twee wedstrijden in de Eredivisie en kwam deze jaargang tot vijf competitiewedstrijden op het hoogste niveau, waarvan drie in de basis. Zijn contract loopt deze zomer af, maar Vitesse heeft een optie om die verbintenis met één seizoen te lichten.

"Ik heb met technisch directeur Ted van Leeuwen gesproken en hij zei dat Gino na het vertrek van Civard Sprockel (naar Anorthosis Famagusta, red.) en Kevin van Diermen (naar Go Ahead Eagles, red.) absoluut niet verkocht of verhuurd worden", aldus zijn zaakwaarnemer Harry Lulofs van Perfect Sports Management tegen Goal.com. "Die optie gaan ze zonder meer lichten en we gaan kijken of er in plaats van die optie nog andere mogelijkheden zijn. Daar praten we nog over. Gino mag in ieder geval niet weg."

Summiere interesse
Ook Stevanovic krijgt snel duidelijkheid. "We hebben al oriënterend gesproken en we gaan tijdens de voorbereiding verder praten", vertelde zijn zaakwaarnemer Aleksander Bursac, eveneens van Perfect Sports Management, aan Goal.com. "Dalibor zou graag willen blijven. Er is wat summiere belangstelling van andere clubs, maar dat was zo summier dat het geen zin heeft om namen te noemen. We hebben afgesproken om tijdens de voorbereiding verder te praten. De club waardeert Dalibor heel erg, maar heeft zich nog niet uitgesproken over een eventuele verlenging. Hij zou graag willen blijven."

Meegroeien met Vitesse
"Het is niet eenvoudig voor Vitesse om goede spelers te halen", stelt Bursac. "Een speler komt niet zomaar naar de nummer vijftien van de Eredivisie. In die zin zou het logisch zijn om Dalibor te behouden." De 26-jarige Stevanovic verhuisde in januari 2009 van het Israëlische Maccabi Petach Tikva naar Vitesse. Eerder speelde de middenvelder onder meer in Spanje voor Real Sociedad en Alavés. "In zijn eerste zeven wedstrijden heeft hij laten zien wat hij echt kan en daarna werd het door blessures wat minder. Er gebeurt nu natuurlijk veel bij Vitesse. Dalibor zou graag met Vitesse willen meegroeien."

Goal.com

Hoofdsponsor: