17 maart 2011 In de media

Ferrer: ‘Cruijff had ook twee jaar nodig om een prijs te winnen’

Voor Albert Ferrer voelt het seizoen niet als een mislukking aan, wanneer Vitesse als negende of tiende eindigt.
De Arnhemmer staan momenteel vijftiende in de Eredivisie, op zes punten van SC Heerenveen (negende) en vijf van Heracles Almelo (tiende). De Spanjaard is nu enkele maanden werkzaam in Nederland, maar lijkt er nog niet in geslaagd Vitesse naar zijn hand te zetten.

In gesprek met Omroep Gelderland wenst Ferrer zijn club nog niet kansloos te noemen voor de play-offs om Europees voetbal. De oud-speler van Barcelona erkent echter ook dat er een klein wonder nodig, is om als achtste te eindigen. “Het wordt moeilijk, maar je weet het nooit. We blijven strijden tot het einde. Maar als we als 9e of 10e eindigen, dan is dat ook goed”, aldus de coach.

Toen Merab Jordania in augustus aantrad als eigenaar bij Vitesse, sprak hij de wens uit dat de club dit seizoen als achtste zou finishen. Daarvoor zou Vitesse in de resterende zeven duels zeven ploegen moeten passeren op de ranglijst, zo zocht de omroep uit. Volgens Ferrer is het geen verrassing dat de resultaten voorlopig nog niet optimaal zijn bij Vitesse. “Het eerste jaar is altijd mioelijk. Johan Cruijff had bij Barcelona ook twee jaar nodig om een prijs te winnen.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: