20 februari 2011 In de media

Ferrer: ‘niet goed gespeeld, wel belangrijke winst’

Trainer Albert Ferrer toonde zich na afloop zichtbaar opgelucht. Lange tijd zag hij zijn spelers een moeizame wedstrijd spelen, maar zijn wissel in de rust bleek uiteindelijk doorslaggevend.
"Ik ben vooral blij en opgelucht. Wat wij vooraf al wisten was De Graafschap een taaie tegenstander die moeilijk te kloppen is. We begonnen met drie man achterin waardoor Yasuda zijn aanvallende kwaliteiten kon tonen. Doordat De Graafschap organisatorisch goed stond creërden we voor rust te weinig. Daarom bracht ik in de rust al Wilfried, een ander type spits die ook bij hoge ballen voor rust kan zorgen. Het bleef lang 0-0, daar waar De Graafschap enkele grote kansen kreeg en zomaar op 0-2 had kunnen staan. Nu waren wij het die, minder spelend, voor de doelpunten zorgden. Dat stemt mij tevreden.

Over Wilfried Bony: "We namen een risico doopr Wilfried al vroeg te brengen, maar het pakte goed uit. Hij ging er uit voorzorg uit, maar waarschijnlijk valt het mee."