21 december 2010 In de media

Ferrer: ‘Ooit zal Rajkovic de aanvoerder zijn van een grote club’

Slobodan Rajkovic staat al jaren op de loonlijst bij Chelsea, maar speelde nog geen duel in Engeland en werkt al ruim drie jaar in Nederland.

Albert Ferrer, de huidige trainer van Rajkovic bij Vitesse, sluit echter niet uit dat de Servische mandekker uiteindelijk alsnog doorbreekt bij The Blues. “Ooit zal Rajkovic de aanvoerder zijn van een grote club”, voorspelt Ferrer.

De 22-jarige Rajkovic speelde in het seizoen 2007/08 voor PSV, ging vervolgens voor twee jaar naar FC Twente en komt sinds de zomer uit voor het ambitieuze Vitesse. “Ik heb veel vertrouwen in hem, hij heeft laten zien constant te kunnen presteren”, zegt Ferrer, die zelf ook bij Chelsea op de loonlijst stond. “En hij bezit de juiste instelling. Vanwege zijn persoonlijkheid heb ik hem de aanvoerdersband gegeven. Van mij mag hij wel nog iets agressiever worden. Uitstralen dat hij de captain is, dat zijn woord belangrijk is."

Het uiteindelijke doel van Rajkovic blijft ook een basisplek bij de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. "Ik heb nog geregeld contact met Chelsea en natuurlijk blijft het mijn doel in Engeland te spelen”, zegt de mandekker. “Mijn contract loopt er tot de zomer van 2012. Vermoedelijk wordt er na dit seizoen wel een besluit genomen over wat de plannen met mij zijn."

AD

Hoofdsponsor: