21 december 2010 In de media

Ferrer: ‘Zonder een goede wedstrijdmentaliteit word je geen grote speler’

Het seizoen van Vitesse is al voor de winterstop goeddeels mislukt. Een blunder van doelman Eloy Room vormde dinsdagavond de inleiding van de afstraffing tegen FC Twente in het toernooi om de KNVB-beker: 5-0.

De wedstrijd in de achtste finale was voor Vitesse de enige reële vluchtroute naar Europa. Logischerwijs was trainer Albert Ferrer niet tevreden met de prestatie van zijn elftal.

Ferrer sprak voornamelijk over het gebrek aan instelling die grotendeels de oorzaak was van de nederlaag. "Fouten horen bij het voetbal en die wil je binnen je eigen team tot een minimum beperken. Maar", zo was Ferrer kritisch, "het was voornamelijk de instelling die niet goed was. Het is niet de eerste keer dat dit ons overkomt en dat kan gewoon niet. Het ligt ook niet aan de voetbalkwaliteiten."

"Die hebben we, maar zonder een goede wedstrijdmentaliteit word je geen grote speler", stelde de voormalig rechtsback. "Dat miste ik vandaag, anders geef je de wedstrijd niet in zo'n korte tijd weg. Met de spelers moeten we dit analyseren en dan kunnen ze zelf zien waar het vandaag aan heeft gelegen. Deze nederlaag is vervelend, maar ook daar moeten we, zoals elke wedstrijd, kritisch naar kijken. We zitten in een proces en we moeten keihard blijven werken om na de winterstop beter voor de dag te komen. Dat kan en dat moet ook."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: