13 januari 2011 In de media

Ferrer: ‘ Vitesse kiest uit vier spitsen’

Vitesse legt binnen twee weken een nieuwe spits vast. Trai­ner Albert Ferrer bevestigt dat Vit­esse bezig is met het vastleggen van een nieuwe nummer 9. „ De club komt met drie of vier opties en de technische staf beslist in overleg welke spits het beste bij Vitesse past. Het gaat om vier ver­schillende types.”


Ted van Leeuwen, technisch direc­teur van Vitesse, is er maar druk mee. „De transferwindow sluit op 31 januari, maar ik denk dat wij de transfer al eerder rond hebben.” Een grote naam hoeft Ferrer niet per se, hij vindt het vooral belang­rijk dat de nieuwe aanvaller in zijn ( Barca) systeem past. Ferrer speel­de jaren als rechtsback bij FC Bar­celona.

Wie de opties zijn en welke spe­lers er nog bij Vitesse weg moeten, wil Ferrer niet zeggen. „Dat zou ik niet netjes vinden. We werken in Belek met een groep van 24 spe­lers en daar komt dus een spits bij. Uiteindelijk wil ik met 22 man aan de tweede seizoenshelft starten.” Vitesse staat op een vijftiende plaats, twee punten boven de rode streep. Het doel was en is nog steeds kwalificatie voor de Europa League. „Ik weet dat het een lasti­ge klus wordt, maar wij gaan er­voor.”

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is op 22 januari, uit bij Willem II. Ferrer heeft de Til­burgers, die ook op trainingskamp zijn in Turkije, dinsdag bekeken en zal dat vrijdag opnieuw doen. „Dat is een heel belangrijk duel voor ons. Ik denk niet dat ik dat hoef uit te leggen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: