10 december 2010 In de media

Ferrer: mogelijk nog een centrumspits

Trainer Albert Ferrer van Vitesse sluit de komst van nog een centrumspits in de winterstop niet uit. In de speurtocht naar doelpunten sluit trainer Albert Ferrer van Vitesse niet uit dat er in de winterstop nog een centrumspits bijkomt.

"Ik ben tevrreden met Marcus Pedersen en Wiljan Pluim, maar het is zeker een optie dat we in de winter nog een centrumspits te halen", bekende de Spanjaard vrijdagmiddag.

Ferrer vindt Pedersen nog niet fit en compleet genoeg als 'nummer 9'. Van Pluim is bekend dat hij geen centrumspits is. "Maar Wiljan is wel heel balvast en is in staat het elftal beter te laten voetballen", sprak Ferrer.

Hij noemde Pedersen, de 20-jarige Noorse nieuwkomer, wel een groot talent. "Hij heeft laten zien dat hij doelpunten kan maken. Maar hij moet ook nog een stap maken. Doelpunten maken alleen is niet genoeg. Tenzij hij er veertig maakt natuurlijk, maar dat kunnen alleen spelers van de buitencategorie en die hebben we hier niet."

Omdat Ferrer vindt dat ook de vleugelspelers moeten scoren, lijkt er ook daar versterking aan te komen. Ferrer: "Jenner en Snijders zijn goede spelers, maar ze scoren niet veel doelpunten. We kunnen niet afhankelijk zijn van één speler. En ook onze middenvelders moeten scoren."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: