28 november 2010 In de media

Ferrer: ‘Een derby is altijd moeilijk om te spelen’

Vitesse speelde zondag gelijk op de Vijverberg. Trainer Albert Ferrer kijkt tijdens de persconferentie terug op de derby tegen De Graafschap.


Ferrer begon de persconferentie met een opmerking over de moeilijke omstandigheden deze zondag. “Ik wil als eerst mijn spelers een compliment maken. We hebben een moeilijke wedstrijd achter de rug. Het veld was niet erg goed, maar dat is geen excuus. Wij probeerden de wedstrijd te controleren, maar de Graafschap maakte het ons erg lastig. Zij speelden een goede wedstrijd.

We hadden, vooral de eerste helft, te veel spelers achter de bal. De tweede helft hebben we het systeem iets gewijzigd. Kingston speelde centraal op het midden, met Matic en Aissati meer naar voren”, zei Ferrer na afloop van de wedstrijd tijdens de persconferentie. “Dat ging op een gegeven moment iets beter en kregen we meer controle op de wedstrijd en kregen we nog enkele kleine kansen. Complimenten ook aan de tegenstander die vandaag had kunnen winnen.”

De wedstrijd tegen De Graafschap was de tweede derby van Vitesse dit seizoen. “Alle derby’s die ik heb gespeeld, zijn wedstrijden als deze. Altijd erg moeilijk om te spelen”, aldus Albert Ferrer.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: