13 februari 2011 In de media

Ferrer: Toch goede pot gespeeld

Vitesse is er zaterdag wel in geslaagd FC Twente aan het wankelen te krijgen, maar niet om een beloning te incasseren. De ploeg van Albert Ferrer ging in Enschede met 1-0 onderuit. Vitesse kwam in een zwakke eerste helft op achterstand door een doelpunt van Chadli.
In die eerste helft waren de bezoekers machteloos. "We hadden de eerste helft erg veel moeite onder de druk van FC Twente uit te komen, en als we dat al deden, verspeelden we snel weer de bal", vertelde Ferrer.

"We hadden ook geen vat op het middenveld." De tweede helft speelden de bezoekers uit Arnhem beter in De Grolsch Veste, mede door de inbreng van Davy Pröpper. "Mijn spelers wonnen meer duels en we konden beter voetballen, Davy zorgde voor agressiviteit", zag ook Ferrer. "Enkele kansen op een punt werden door ons afgedwongen, maar helaas zonder resultaat. Concluderend ben ik van mening dat we een goede pot hebben gespeeld tegen een uitstekend team."

In de slotfase kreeg Vitesse nog kansen om op 1-1 te komen. "Ja, ik denk twee honderd procent kansen", vertelde Ismaïl Aissati aan Omroep Gelderland. "Het geluk zit niet aan onze zijde. Ik denk dat we de eerste helft weggespeeld waren door FC Twente." Vitesse treedt de komende weken aan tegen VVV-Venlo, Heracles Almelo en De Graafschap. "Het is een belangrijke maand waarin we punten moeten pakken. Te beginnen volgende week De Graafschap thuis."

Blessure
Marcus Pedersen staat de komende weken buitenspel, zo meldt de regionale omroep. De Deense aanvaller is naar verluidt opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn lies. Pedersen sukkelt al sinds zijn komst bij Vitesse, afgelopen zomer, met problemen aan beide liezen. Aankoop Wilfried Bony heeft een bovenbeenblessure en staat derhalve nog niet tot de beschikking van Ferrer.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: